Web Analytics Made Easy - Statcounter

سهمیه ارزی 2 هزار یورویی که با هدف تأمین نیازهای خرد بازار ارز مثل سفرهای خارجی، درمانی و تحصیلی به هر کد ملی اختصاص می‌یابد، در روزهایی که شکاف قیمتی میان نرخ ارز در بازار آزاد و بازار رسمی افزایش پیدا می‌کند، به ابزاری برای سوءاستفاده و سودجویی دلالان تبدیل شده است.

نکته جالب توجه این است که عمده فعالیت این سوداگران نه در فضای حقیقی و کف خیابان، بلکه در فضای مجازی و در بستر پلتفرم‌های تبلیغ آگهی رقم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از این قرار است که این افراد با اجاره کد ملی افراد کم‌بضاعت و ناآگاه اقدام به خرید سهمیه‌ی ارزی آنان و سپس فروش آن در بازار آزاد می‌کنند. شیوع این نوع تخلفات از یک سو عواقب قضایی جدی را برای صاحبان کدملی به وجود می‌آورد و از سوی دیگر در ایجاد التهاب و نوسانات کاذب در بازار فردایی ارز نیز نقش مخربی ایفا می‌کند.

لازم به ذکر است سابقه اجاره کارت ملی و اطلاعات هویتی افراد برای دور زدن قانون فقط مختص به اخذ سهمیه ارزی نمی‌شود. چرا که اجاره کارت بازرگانی یکبار مصرف و حساب‌های بانکی اجاره‌ای به منظور فرار مالیاتی از جمله تخلفات اقتصادی بوده است که به صورت مکرر در سالهای گذشته بروز کرده‌اند.

سود میلیونی دلالان ارزی با اجاره هر کدملی

با یک جست‌و‌جوی ساده‌ در سایتهای معروف آگهی به تبلیغات‌هایی با عنوان «استخدام کارگر 1 روزه در صرافی‌ها» یا «کسب درآمد بدون سرمایه در صرافی» مواجه می‌شویم. این افراد متخلف در پوشش این نوع از آگهی‌ها، اقدام به جذب افراد بی‌بضاعت و ناآگاه کرده و سپس در ازای پرداخت مبالغ ناچیز 200 و 300 هزارتومانی، اقدام به اخذ کد ملی آنان می‌کنند.

اما این دلالان به وسیله نوسان‌گیری فی ما بین قیمت رسمی ارز بانک مرکزی و قیمت موجود در بازار آزاد و فردایی، بعضاً سود 4 الی 5 میلیون تومانی از هر کدملی را در یک روز به جیب می‌زنند.

اخطار تند کانون صرافان به صرافان متخلف

کانون صرافان در روز‌های گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای، لزوم احراز هویت افراد متقاضی دریافت ارز را به صرافی‌ها اعلام کرده است. در این اطلاعیه آمده است: «برخی سودجویان در فضای مجازی و پلتفرم‌های تبلیغاتی تحت عناوینی همچون استخدام کارگر یک روزه صرافی‌ها یا کسب درآمد بدون سرمایه در صرافی، از عدم آگاهی اشخاص و در قبال پرداخت مبلغ ناچیز از اطلاعات هویتی و مشخصاً کارت ملی مشارالیه اقدام به سوء استفاده می‌نمایند.»

این کانون در ادامه به صرافان هشدار داده است: «هر گونه سوء استفاده از اطلاعات هویتی اشخاص تحت هر عنوانی و همکاری صرافان بنحو آگاهانه و یا عدم رعایت دستورالعمل‌های صادره در خصوص خرید و فروش ارز، بدون احراز هویت اشخاص از مصادیق تخلف بوده و براساس اختیارات و وظایف ذاتی نسبت به معرفی صرافی‌های متخلف به مراجع ذیصلاح اقدام خواهد نمود.»

هشدار مکرر قوه قضاییه و بانک مرکزی درباره اجاره کارت ملی

علی القاصی‌مهر دادستان تهران نیز هفته گذشته در همین باره گفته بود: «بانک مرکزی بابت هر کارت ملی حدود 2 هزار یورو ارز واگذار می‌کند که این اقدام باعث ایجاد بازار سیاه شده است؛ به نحوی که عده‌ای از طریق اجاره کارت ملی، ارز تعلق گرفته به آن‌ها را دریافت کرده و در قبال آن، رقم ناچیزی بابت اجاره کارت ملی به صاحبان کارت ملی‌ اجاره‌‎ای پرداخت می‌کنند.»

به گفته وی، «در این پرونده پنج متهم که از طریق کارت ملی حدود سه هزار نفر، چند میلیون دلار ارز از بانک مرکزی دریافت کرده‌اند دستگیر شدند.»

بانک مرکزی نیز پیش از این در تابستان امسال در اطلاعیه‌ای از مردم خواسته بود از اجاره کارت‌ملی خود به افراد سودجو،‌ به منظور انجام خدمات پولی، بانکی و ارزی جداً خودداری کنند، چراکه عواقب ناشی از آن برعهده صاحب مدارک هویتی خواهد بود.

سابقه سیاه اپلیکیشن‌های آگهی در شیوع کلاهبرداری

به گزارش تسنیم، این اولین باری نیست که سایت‌ها و پلتفرم‌های انتشار آگهی در التهاب آفرینی و ایجاد نوسانات کاذب در بازارها نقش مخرب ایفا می‌کنند. پیش از این نیز این سایت‌‎ها و اپ‌ها در سال‌های گذشته با انتشار آگهی‌های نجومی و صوری در نوسانات قیمت خودرو و مسکن نقش مخربی ایفا کردند؛ به طوری که این مسئله در نهایت منجر به دستور دادستانی برای ممنوعیت انتشار قیمت آنها در این سایت‌ها شده بود.

گفتنی است که بعد از جهش شدید قیمت برخی کالاها در اردیبهشت‌ماه 1398، بسیاری از سازمان‌ها مانند مرکز توسعه تجارت الکترونیک، پلیس فتا، مرکز ملی فضای مجازی و قوه قضائیه این مسئله را مورد بررسی قرار دادند. بر اساس این بررسی‌ها یکی از مهم‌ترین دلایل قیمت‌سازی‌‎های کاذب و ایجاد نوسان در بازار‌ ارز، عدم احراز هویت مشتریان کسب‌و‌کار‌های اینترنتی بوده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: اجاره کارت ملی خرید دلار دولتی اجاره کارت ملی بانک مرکزی صرافی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۷۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

فرارو - حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بدون توجه به شایعه خلوص و عیار سکه دولتی ادامه دارد.

به گزارش فرارو؛ شایعه کیفیت پایین سکه می‌تواند تلاش گروهی از فعالان بازار سکه، به‌خصوص آن‌هایی باشد که کار و کاسبی‌شان کساد شده وگرنه سکه‌های عرضه شده در حراج مرکز مبادله ارز و طلای ایران، همگی توسط بانک مرکزی ضرب شده‌اند و استاندارد عیار ۹۰۰ را رعایت می‌کنند. مواردی ازاین‌دست هنگام عرضه لاستیک دولتی، فروش گوشت وارداتی و عرضه مرغ منجمد تکرار می‌شود.

جریان عیار سکه حراجی چیست؟

حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، زیر نظر بانک مرکزی انجام می‌شود و استاندار‌ها همان استاندارهاست. مرکز مبادله ارز و طلای ایران به‌محض انتشار شایعه درباره خلوص و عیار سکه‌ها بیانیه‌ای رسمی منتشر کرد و در آن توضیح داد، عیار سکه حراجی مرکز مبادله ۹۰۰ در هزار است.

سکه طلای بهارآزادی موجود در بازار آزاد از همین کیفیت و عیار برخوردار است و کسی جز بانک مرکزی نمی‌تواند سکه ضرب کند. می‌ماند آن پلمب و وکیوم که از چند سال پیش به این‌طرف یک گزینه پیشنهادی است تا خدای‌نکرده تقلبی صورت نگیرد.

سکه بهارآزادی پلمب به‌ تنهایی امتیاز ویژه‌ای ندارد. حتی توصیه شده موقع خرید سکه به وکیوم دقت کنید، مهر و امضا و آدرس و نام طلافروشی که عامل پلمب بوده را بررسی کنید و اگر مورد مشکوکی دیدید، از خرید سکه انصراف دهید.

سکه بهارآزادی تقلبی را با پلمب و وکیوم راحت‌تر می‌توانند به خلق‌الله قالب کنند. برای همین بعضی طلافروشی‌ها موقع خرید سکه پلمب را می‌شکنند و از نزدیک صحت و سلامت سکه را بررسی کنند.

شایعه عیار سکه حراجی از کجا آمده؟

شایعه عیار سکه حراجی دهان‌به‌دهان چرخیده است؛ فروشندگان می‌گویند از یکی شنیده‌اند سکه طلای بهارآزادی که به حاضران در حراج مرکز مبادله ارز و طلای ایران تحویل داده شده، کم‌رنگ است؛ اما وقتی بگویید درباره موضوع کمی توضیح بدهند نمی‌توانند.

شایعه ناخالصی سکه طلا عرضه شده در حراج مرکز مبادله به بهانه رنگ متفاوت آن‌ها مطرح شده است. بعضی‌ها سکه را مقابل مصنوعات طلا می‌گذارند و می‌گویند ببین! کم‌رنگ است. احتمالا خودتان می‌توانید حدس بزنید ماجرا از کجا سرچشمه می‌گیرد؛ اما محض اطمینان خاطر بقیه، باید بگوییم عیار ۹۰۰ در طلای سکه‌های حراجی مرکز مبادله ارز و طلا، باعث می‌شود نسبت به طلای مورداستفاده در مصنوعاتی رایج، ظاهری متفاوتی پیدا کند. رنگ کدر سکه نسبت به طلاجات کاملا طبیعی است.

شایعه ناخالصی به بهانه رنگ سکه حراجی در مرکز مبادله و ارز به‌اصطلاح برای زدن توی سر مال و ارزان خریدن سکه‌ها مطرح شده است. دقیقا مثل رفتاری که چند سال پیش با سکه بدون پلمب بانک کارگشایی در پیش گرفتند.

بیشتر بدانید | حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود. در این عرضه انواع سکه تمام، نیم‌سکه و ربع‌سکه بهار آزادی طی فرآیند حراجی به متقاضیان فروخته خواهد شد. حراج سکه در مرکز مبادله به‌صورت آنلاین است

چرا درباره عیار سکه شایعه ساختند؟

حراج سکه طلا در مرکز مبادله پس از ۱۰ دوره حراج باعث شده بازار آزاد دچار سرخوردگی شود. افزایش قیمت سکه هم قطعا موثر است و به کسادی بازار می‌انجامد؛ چون کسی حاضر نیست با این عدد‌ها دنبال خرید سکه باشد.

بازار سکه به‌این‌ترتیب قفل شده و ازیک‌طرف با فریز شدن قیمت روبرو است و از طرف دیگر به زمین سفت رکود برخورد کرده است. سرمایه‌گذاران در چنین شرایطی حاضر نیستند ریسک کنند و دارایی خود را بفروشند. قیمت سکه در نتیجه این اتفاق پایین نمی‌آید و خریدوفروش راکد می‌شود. در موردی مثل این، رنگ و لعاب سکه را بهانه کرد‌ه‌اند و به خیال خودشان می‌خواهند تقاضای خرید را سمت خودشان بکشند.

مرکز مبادله ارز و طلای ایران در اطلاعیه خود به این مسئله اشاره کرده است و سعی دارد بگوید ادعای مطرح شده درباره کیفیت ربع‌سکه و سکه نیم‌بهار آزادی و طرح مسائلی مثل کدر بودن رنگ آن‌ها تنها یک تلاش مذبوحانه است.

توصیه به خریداران سکه از مرکز مبادله ارز و طلا

حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران از سال گذشته به‌منظور ساماندهی بازار طلا آغاز شد. تاکنون ۱۰ مرحله حراج سکه انجام گرفت. ابتدا فقط امکان خرید ربع‌سکه وجود داشت، اما کم‌کم خرید نیم سکه و تمام سکه هم در فهرست قرار گرفت.

خریداران سکه از مرکز مبادله ارز و طلای ایران طبق برنامه برای تحویل سکه اقدام می‌کنند؛ ولی گزارش‌ها نشان می‌دهد وقتی سکه را به بازار آزاد می‌برند تا بفروشند، برایشان طاقچه بالا می‌گذارند. به‌ظاهر می‌گویند سکه مشکل دارد تا آن را مفت بخرند. بعد خودشان پلمب می‌کنند و می‌فروشند!

اگر شما هم سکه از حراجی خریده‌اید یا می‌خواهید این سکه را در بازار بخرید این را بدانید که تمامی سکه‌های ضرب‌شدن توسط بانک مرکزی از سال ۱۳۰۸ به بعد، دارای عیار ۹۰۰ در هزار هستند و ناخالصی سکه‌ دولتی در بهترین حالت شایعه و در صورت تکرار و اصرار خباثت است.

بیشتر بدانید | سکه تمام بهارآزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم وزن دارد. روی سکه تمام بهارآزادی، تصویر امام خمینی و در طرف دیگر بارگاه امام رضا را می‌بینیم. طرح دو طرف ربع‌سکه و سکه نیم‌بهار آزادی نام مبارک امام علی و بارگاه امام رضا است. نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم و ربع‌سکه ۲.۰۳۴ گرم وزن دارند

دیگر خبرها

  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • قیمت تارا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • هشدار جدی سازمان ملی مهاجرت به مهاجرین درباره پیامک سامانه «سهما» + جزئیات
  • پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره